Lipiec to dobry moment, bo równo za rok dyrektywa plastikowa znacząco wpłynie na rynek produktów jednorazowych dla gastronomi i firm. Wiele produktów trwale zniknie z obrotu, na ich miejsce pojawią się nowe, które są bardziej ekologiczną alternatywą dla tzw, plastiku.
Jedzenie zamawiane w restauracji na wynos to już niemal codzienność w organizacji domowych czy firmowych imprez, bo pozwala zaoszczędzić czas i daje pewność, że danie będzie nie tylko pyszne, ale po dostarczeniu będzie dobrze wyglądać i nadawać się do podania gościom. W czym zatem tkwi sekret udanego cateringu? W opakowaniach i pakowaniu na wynos.
Frytki – kruche, złociste i aromatyczne – są jednym z najpopularniejszych przysmaków na całym świecie. Nie bylibyśmy sobą, gdybyśmy przy okazji Dnia Frytek nie opowiedzieli o tym, jak to wszystko się zaczęło.
Lato to czas, kiedy zwiększa się sprzedaż lodów i deserów lodowych. Oprócz samego smaku lodów, warto zadbać o opakowywania, które będą nie tylko wygodne, ale praktyczne i estetyczne.
Mimo, że na pierwszy rzut oka chemia gospodarcza wydaje się wiele nie różnić od chemii profesjonalnej, to mają różne zastosowania, różnie są certyfikowane. Mają też inne grupy odbiorców. Którą więc wybrać dla swojego biznesu?
Rynek gastronomicznych akcesoriów jednorazowych oferuje restauratorom i klientom ogrom możliwości. Doskonale widać to na przykładzie sztućców jednorazowych, które zaskakują wielością modeli, dostępnych kolorów, faktur czy wreszcie materiału, z którego zostały zrobione.
Ponad rok temu uruchomiliśmy platformę zakupową b2b.intermal.pl, która w wygodny i przejrzysty sposób pozwala naszym klientom przeglądać stany magazynowe oraz wybierać idealne dla nich rozwiązania i produkty. Obecnie na b2b dostępnych jest ponad 3 tys. produktów dedykowanych przede wszystkim gastronomii, cukiernictwu, piekarniom i szeroko rozumianej branży handlowo-usługowej.
Papierowe pojemniki do lodów są bardziej przyjazne dla środowiska niż plastikowe odpowiedniki. Papier jest biodegradowalny i nadaje się do recyklingu, co przyczynia się do zmniejszenia ilości odpadów i obciążenia dla środowiska naturalnego.
Papierowe pojemniki do lodów są bardziej przyjazne dla środowiska niż plastikowe odpowiedniki. Papier jest biodegradowalny i nadaje się do recyklingu, co przyczynia się do zmniejszenia ilości odpadów i obciążenia dla środowiska naturalnego.
Majówka zbliża się wielkimi krokami, a zatem czas na krótki przewodnik po naszej ofercie. Przyda się ona wszystkim tym, którzy już dziś przygotowują się do organizacji imprez plenerowych, spotkań towarzyskich czy biesiadowania na łonie natury.
Ekoodpowiedzialność i recykling to tematy, o których rzadko mówimy wprost, jednak to właśnie one stanowią punkt wyjścia przy budowaniu naszej oferty. W dużej mierze opiera się ona na produktach jednorazowych, pojemnikach i workach do recyklingu i wielu innych produktach, bez których współczesna gastronomia nie istnieje. Światowy Dzień Ziemi to doskonała okazja, żeby przyjrzeć się temu wszystkiemu jeszcze raz, ale od nieco innej strony niż produktowa.
Jak zawsze przy takiej okazji, chcemy podzielić się z Wami garścią historycznych ciekawostek. Czy ktoś wyobraża sobie współczesną gastronomię i cukiernictwo bez czekolady i ziaren kakaowca? Chyba nie. Serwowana na zimno, na ciepło, z różnymi nadzieniami, dodawana do ciast, napojów i deserów. Czekolada.
Ostatnio było o maszynie do zgrzewu i pojemnikach, czas na przegląd dostępnych w naszej ofercie folii do zgrzewu, które pozwalają szybko i wygodnie zapakować danie.
Często jesteśmy pytani o idealne opakowania jednorazowe dla branży gastronomicznej. Pytanie to pada zarówno na targach branżowych, jak i podczas spotkań z menedżerami szukającymi idealnych rozwiązań dla zarządzanych przez nich lokali gastronomicznych. Co wtedy odpowiadamy? „To zależy…”
Pakowanie dań na wynos weszło na wyższy poziom! Dziś prezentujemy nasze nowe i innowacyjne pojemniki do zgrzewu z odrywaną komorą, która jest odpowiedzią na złożone dania obiadowe, wymagające różnej obróbki termicznej. Mowa oczywiście o zimnych sałatkach i surówkach towarzyszących ciepłym daniom obiadowym serwowanym na wynos.
Niby słońce za oknem, ale temperatura nijak nie wskazuje, że to niedługo już wiosna.
Kolejny przysmak, który naznaczony jest historią antycznych podbojów i wielowiekowych przemian zachodzących w Europie.
Dziś obchodzimy Dzień Pizzy i dlatego postanowiliśmy was zabrać w podróż do początków dania, które podbiło i wciąż podbija serca smakoszy z całego świata.
Zainspirowani nieco grafiką Google, przedstawiającą Bubble Tea, postanowiliśmy przyjrzeć się nie tylko kubkom do Bubble Tea, ale przede wszystkim tej ciekawie wyglądającej herbacie.
Najstarsze wzmianki o bajglach, często mylonych z krakowskimi obwarzankami, pochodzą z 1610 r. i wskazują na Kraków jako miejsce, w którym po raz pierwszy w polskim piśmiennictwie nazwano ten rodzaj bułki wypiekanej w kształcie pierścienia.
Nikt sobie już chyba nie wyobraża cukierni czy ciastkarni bez estetycznych, czasem fikuśnych i nowatorskich opakowań jednorazowych. Co więcej – samo pakowanie stało się dziś pewnego typu sztuką, dzięki której wiele cukierni zyskało sławę. Podbiły one serca klientów nie tylko wypiekami, ale przede wszystkim podejściem do błahostek, jakimi są opakowania…
Tyle razy już opowiadaliśmy o wygodnych, estetycznych i przede wszystkim sprawdzonych opakowaniach gastronomicznych, że tym razem zdecydowaliśmy się skupić na samym wzornictwie.
Raczej nie jesteśmy specami od grillowanych potraw i nie zaskoczymy Was wymyślnymi przepisami, chętnie natomiast podpowiemy, co sprawdza się przy czyszczeniu grilla, by ten służył długie lata.
Zastanawialiście się kiedyś, które cukiernie najchętniej wybierają klienci? My tak. Okazuje się, że te, gdzie oprócz wyśmienitego smaku produktów i wysokich standardów jakości, z pakowania produktów na wynos zrobiono sztuką.
Copyright © 2025 Intermal Opakowania Sp.J. | Projekt: eadesign.pl