Wieczko czy zgrzew? – jak wybrać idealne jednorazowe opakowanie gastronomiczne?

Wieczko czy zgrzew? – jak wybrać idealne jednorazowe opakowanie gastronomiczne?

Często jesteśmy pytani o idealne opakowania jednorazowe dla branży gastronomicznej. Pytanie to pada zarówno na targach branżowych, jak i podczas spotkań z menedżerami szukającymi idealnych rozwiązań dla zarządzanych przez nich lokali gastronomicznych. Co wtedy odpowiadamy? „To zależy…”

Wybór najlepszego opakowania to przyjrzenie się, czego potrzebujemy, aby zamówione przez klienta danie po tym, kiedy je otrzyma, nadal wyglądało dobrze i przede wszystkim odzwierciedlało standard, w jakim dana restauracja pracuje i chce pracować.

Idealne opakowanie na danie na wynos?

Idealne gastronomiczne opakowanie jednorazowe na dania obiadowe ciepłe czy zimne to przede wszystkim te, które pasują do konsystencji, temperatury czy wymagań transportowych. To także odzwierciedlenie charakteru kuchni i ogólnego klimatu restauracji, który – dzięki właściwie dobranemu opakowaniu – może być przeniesiony do domu klienta. Widać to szczególnie w przypadku kuchni azjatyckiej i lokali, które serwują swoje specjały na wynos bez rezygnacji z charakterystycznej kolorystyki czy sposobu serwowania. Orientalnie i estetycznie zapakowane sushi nawet jedzone poza lokalem, absolutnie nie traci na uroku. Co więcej jest ciekawą opcją zamówienia jedzenia na duże imprezy, domowe czy firmowe spotkania, bo restauratorzy przykładają wagę do sposobu pakowania swoich dań.

Wieczko czy zgrzew?

Dla firm cateringowych, zaopatrujących wszelkiego typu eventy, konferencje czy spotkania biznesowe wybór właściwego opakowania to kluczowa kwestia. Dobrze spakowane posiłki, drugie dania, zupy czy sałatki wymagają odmiennego podejścia. O ile dla potraw o zwartej konsystencji doskonale sprawdza się pojemniki do zgrzewu, min. Te z odrywaną komorą, to w przypadku zup czy sałatek, kompletnie się one nie sprawdzą.

Dostępna oferta produktów do zgrzewu:

Miski do zgrzewu

Pojemniki cateringowe

Pojemnik do zgrzewu Gbox Gastro

Gbox Gastro MONO

Gbox Gastro DUO

Gbox Gastro TRIO

Gbox Gastro Colt

Opakowania z wieczkiem

Dla dań ciekłych, o mniej zwartej konsystencji takich jak: zupy, sosy, surówki, dipówy, sałatki które często są rozkładane na więcej porcji, sprawdzają się zwykłe pojemniki zamykane wieczkiem, miski na zupę o różnej pojemności, menuboxy czy kubełki. Każdorazowo wybór to indywidualna sprawa, ale obserwując naszych klientów widzimy pewną regułę w dokonywanych przez nich wyborach.

Polecane pojemniki na zupę

Pojemnik okrągły XPP śr.115mm 350ml biały Gbox Bowl 50szt.

Pojemnik okrągły XPP śr.115mm 450ml biały Gbox Bowl 50szt.

Pojemnik okrągły XPP śr.115mm 500ml biały Gbox Bowl 50szt.

Polecane pojemniki zamykane wieczkiem

Na naszej platformie b2b.intermal.pl znajdziecie pełna gamę jednorazowych opakowań gastronomicznych, które wybierają nasi klienci. Więcej informacji, u naszych handlowców.

W razie wszelkich pytań jesteśmy zawsze do dyspozycji.
Zajrzyj na b2b.intermal.pl


Zespół Intermal.pl

Tagi :

Opakowania jednorazowe

Zobacz także

Finger food – czyli kreatywne przekąski na jednego kęsa

Finger food – czyli kreatywne przekąski na jednego kęsa

Artystycznie zastawiony stół potrafi wprawić w…

Opakowania na wynos. Lunch BOXY. Gbox

Opakowania na wynos. Lunch BOXY. Gbox

W co najlepiej pakować jedzenie na…