Opakowania na wynos. Lunch BOXY. Gbox

12 stycznia 2022, Autor: admin

W co najlepiej pakować jedzenie na wynos? Wiele lokali gastronomicznych w obliczu trwającej już blisko 2 lata pandemii poszerzyło swoją stacjonarną ofertę o możliwość zakupu dań na wynos. Dla właścicieli restauracji i lokali gastronomicznych oznacza to konieczność zadbania nie tylko o to, żeby danie dobrze wyglądało w ich lokalu, ale przede wszystkim zostały zapakowane w bezpieczny, estetyczny i wygodny dla klienta sposób.

W dzisiejszym wpisie podpowiadamy, co wybierają nasi klienci i dlaczego.

 

 

Różne dania. Różne opakowania

 

Mając w ofercie blisko 2,5 tys. produktów dedykowanych branżom usługowym, w tym gastronomi, odpowiedź na pytanie – jaki pojemnik wybrać – nie jest taka oczywista.

 

 

Co pakujemy?

 

Kompletując wyposażenie swojego lokalu warto wziąć pod uwagę, że istnieją pewne ograniczenia natury technicznej. O ile w akcie paniki i improwizacji, może nieco domowymi metodami można spakować do kubka na napoje sałatkę czy makaron z sosem, to tej „artystycznej” dowolności już nie ma w przypadku zupy, której nie polecamy pakować do lunchboxa czy na talerz papierowy…

 

Nieco z przymrużeniem oka, ale sposób zamykania i zabezpieczania potrawy na czas transportu jest istotne przy wyborze właściwych pojemników jednorazowych. Oprócz rozmiaru, kształtu wytłoczki w lunchboxach, to właśnie sposób zamykania jest kluczowy, bo to on ostatecznie wpłynie na schludność opakowania i stan, w jakim klient otrzyma danie. Źle dobrane czy źle zamknięte pudełko to zwykle kłopoty i  niezadowolenie klienta z powodu wylanego sosu.

 

Oferta opakowań na wynos dla gastronomii jest bardzo szeroka. Wszystko lub prawie wszystko co potrzebne w firmie cateringowej czy restauracji dostępne jest na naszej platformie b2b.intermal.pl

W zgodzie z naturą

 

Oprócz funkcjonalności, warto wybierać opakowania zgodne z nowymi regulacjami europejskimi, na mocy których wycofane zostały opakowania nieekologiczne, zrobione z surowców o wydłużonym czasie rozkładu, m.in. plastiku. W ich miejsce wskoczyły innowacyjne pojemniki GBOX i opakowania ekologiczne.

 

Z naszych obserwacji wynika, że największą popularnością wśród naszych klientów cieszą się miski z włókna bagassa, Gboxy, świetnie zastępujące wycofany styropian, menuboxy z trzciny cukrowej (tzw. menuboxy), nadające się do spakowania obiadu oraz ekologiczne pojemniki na zupy, idealne do potraw płynnych.

Opakowania na zupę

 

  • – gboxbowl
  • – Miski do zgrzewu
  • – Pojemniki kraft na zupę

Opakowania na dania gotowe

 

  • Pojemniki do zgrzewania
    • – Niedzielone
    • – Dwudzielne
    • – Trójdzielne

 

  • Menuboxy
    • – Niedzielone
    • – Dwudzielne
    • – Trójdzielne

Ośmiokątny pojemnik OCTO GBOX jest odpowiedni do pakowania w nim sałatek, past czy wyrobów garmażeryjnych. Pojemnik nadaję się do potraw gorących i zimnych, jest użyteczny w barach, food trackach, cateringu oraz restauracjach. Pojemniki OCTO GBOX można używać w kuchenkach mikrofalowych. Dzięki zintegrowanej z pojemnikiem przykrywce, pojemniki można układać jedno na drugim, co znacznie ułatwia transport.

Pojemniki GBOX MULTI jest doskonały dla gastronomii. Pojemników można używać do urządzeń utrzymujących temperaturę oraz do kuchenek mikrofalowych. Pojemniki w całości nadają się do recyklingu. Cechami GBOXA MULTI jest jakość, komfort i bezpieczeństwo. Dzięki zintegrowanej do pojemnika pokrywce można układać pojemniki jedno na drugim co gwarantuje bezpieczny transport.

Pojemniki GBOX AIR są doskonałe dla każdego, kto prowadzi biznes w gastronomii. Pojemniki z serii AIR nadają się w całości do recyklingu. Produkt można używać w kuchenkach mikrofalowych oraz można stosować do urządzeń utrzymujących temperaturę. Pojemniki GBOX AIR znajdą swoje zastosowanie między innymi w cateringach dietetycznych. Dzięki szczelnej pokrywie, temperatura dania utrzyma się przez dłuższy okres czasu.

Niedokończone posiłki

 

Nikogo już nie dziwi, że klienci życzą sobie, aby zapakować na wynos ich niedokończony posiłek. W pizzeriach jest to standard, w restauracjach i lokalach coraz częstsze. O ile uwalnia to restauratorów od gór śmieci niedojedzonego jedzenia, to stawia w obliczu konieczności zaopatrzenia się w stosowne pudełka czy torby na zamówienia. Te ostatnie warto wykorzystać nie tylko jako wygodną formę do transportu czy kompletowania zamówienia, ale przede wszystkim marketingowo i reklamowo. Dopracowane szata graficzna , ciekawy przekaz lub po prostu logo to istotny czynnik w budowaniu wizerunku marki.

Pojemniki obiadowe

Pojemniki

Pudełka i kartony

Atesty i certyfikaty

 

W czasach zalewu rynku produktami pochodzącymi z niesprawdzonych źródeł, sprawdzanie atestów i certyfikatów jest niezwykle istotne. Oprócz samej estetyki czy innowacyjności, kluczowe jest, aby produkty nadawały się do bezpośredniego kontaktu z żywnością. Jeśli coś znajduje się w naszej ofercie, oznacza to, że wszystko sprawdziliśmy i nasi kontrahenci już tego nie muszą robić.

Pakujesz zamówione w restauracji posiłki na wynos?
Szukasz pomysłów?
Zajrzyj na b2b.intermal.pl lub skontaktuj się z naszym biurem sprzedaży.


Zespół Intermal.pl

Komentarze (0)