W Dniu Kuchni Gruzińskiej, zapraszamy do odkrywania bogactwa i różnorodności gruzińskich smaków, które odzwierciedlają kulturę i tradycję tego malowniczego kraju. Od sakiewek chinkali, pełnych mięsnego farszu i bulionu, przez różnorodne formy chaczapuri, symbolizujące gruzińską gościnność, aż po adżapsandali, gruzińską wersję leczo – każde danie ma swoją historię i miejsce w sercach Gruzinów.
Dla właścicieli restauracji, piekarni, firm cateringowych, pizzerii i punktów szybkiej obsługi – zbliżające się Światowe Dni Migdałów, Orzechów w Czekoladzie i Pistacji są doskonałym momentem, by urozmaicić menu. Oferujemy opakowania ekologiczne, by pomóc Wam wyróżnić się, promując te pyszne, a zarazem zdrowe przekąski w sposób przyjazny dla środowiska.
Walentynki to wyjątkowy czas, kiedy chcemy obdarowywać bliskie osoby wyjątkowymi upominkami, nie zapominając jednak o naszej planecie. W dzisiejszych czasach, kiedy świadomość ekologiczna jest coraz większa, warto zastanowić się nad wyborem opakowań dla walentynkowych przekąsek, które będą nie tylko piękne, ale i przyjazne dla środowiska. Oto kilka rozwiązań zrównoważonego pakowania, które mogą zainspirować branżę gastronomiczną do bardziej ekologicznych wyborów w tym romantycznym okresie.
Przy okazji Dnia Kuchni Tajskiej zabieramy Was w świat smaków i aromatów, które wynikają nie tylko z historii Tajlandii, ale także odzwierciedlają przemiany kulturowe, czas wielkich wypraw, wędrówki ludów i przede wszystkim wymianę handlową, podboje szesnastowiecznych kolonizatorów.
Dzień Republiki Indii to nie tylko święto narodowe Indii, ale przede wszystkim doskonała okazja, żeby przyjrzeć się tej wyjątkowej kuchni, która na stałe gości na stołach całego świata.
Tylko 3 dni dzielą nas od Dnia Miłośników Sera, a więc dnia w którym świat będzie zachwycać się bogactwem aromatów i smaków sera a my – jak to my – po raz kolejny zapytamy: a w co to wszystko zapakujecie klientom? Na czym to podacie?
Jak byśmy ich nie nazwali – one bite appetizers, fingerfoods czy po prostu przekąski, to potrzebują specjalnej oprawy, która nie tylko nada im formę, ale też wpisze się w istotę tego, czym jest sprytna przekąska, która zazwyczaj nie wymaga talerza.
11 grudnia 2023 r. w Dzienniku Ustaw opublikowane zostały trzy rozporządzenia Ministra Klimatu i Środowiska, mające na celu wdrożenie do polskiego prawa unijnych ograniczeń dotyczących stosowania jednorazowego plastiku oraz wycofanie niektórych produktów z tworzyw sztucznych ze sprzedaży. Wszystkie regulacje są zgodne z dyrektywą single use plastic (SUP). Przeczytaj, aby dowiedzieć się, jakie zmiany czekają nas po 1 stycznia 2024 roku.
3 stycznia obchodzimy Światowy Dzień Słomki do picia. Historia słomki jest fascynującą podróżą przez wieki, pełną nieoczekiwanych etapów i ewolucji. Chociaż początki użycia słomek są trudne do precyzyjnego ustalenia, można prześledzić kilka kluczowych momentów w historii tego prostego, a jednocześnie użytecznego wynalazku.
W okresie poprzedzającym święta, kiedy popyt na wyjątkowe desery i ciasta osiąga swój szczyt, opakowania cukiernicze stają się kluczowym elementem dla cukierni i piekarni. Długoletnia współpraca z naszymi partnerami biznesowymi nauczyła nas, że opakowania to nie tylko kwestia estetyki, lecz także funkcjonalności.
Przedstawialiśmy już wielokrotnie praktyczne, estetyczne i przede wszystkim sprawdzone opakowania gastronomiczne, dlatego teraz skupiamy się na ich unikalnym designie.
W świecie naszych partnerów biznesowych czystość i higiena wyznaczają pewien pułap oczekiwań, który robi wstęp do JAKOŚCI OBSŁUGI. To właśnie dbałość o higienę, zwrócenie uwagi na detal świadczą o standardzie świadczonych usług.
Czysta łazienka w hotelu, szpitalu czy pensjonacie to nie tylko kwestia estetyki, ale także zdrowia, komfortu i wreszcie opinii, które wystawią goście, klienci bądź pacjenci korzystający z usług.
Każdy element w gastronomii ma kluczowe znaczenie dla budowania wizerunku, jednym z nich jest wykorzystanie opakowań sprzedawanych produktów jako formy autoreklamy. Opakowania do kawy na wynos to wyjątkowo wdzięczny temat, który designerom daje ogromne pole do popisu przy budowaniu świadomości marki wśród klientów.
25 października to Światowy Dzień Makaronu i doskonała okazja do tego, aby nie tylko opowiedzieć wam historię tego wyjątkowego specjału, który za sprawą Włochów zdobył ogromną popularność, ale też podpowiedzieć sprawdzone rozwiązania, które ułatwiają estetyczne opakowanie makaronu na wynos.
Wieloletnia współpraca z firmami specjalizującymi się w profesjonalnym sprzątaniu nauczyła nas patrzeć na utrzymanie porządku i samo sprzątanie jak na skomplikowany i wieloetapowy proces, wymagający wiedzy, akcesoriów, środków do czyszczenia i przede wszystkim dobrze przygotowanej ekipy sprzątającej.
W prowadzeniu restauracji czy firmy niezwykle ważne jest utrzymanie czystości i higieny, zarówno dla komfortu klientów, jak i dla zdrowia pracowników.
Zastosowanie odpowiednich preparatów do mycia i czyszczenia podłóg nie tylko wpływa na ich wygląd, ale przede wszystkim przedłuża żywotność. Właściwie konserwowane mogą służyć przez długie lata.
Opakowania dla piekarni pełnią nie tylko funkcję praktyczną, ale również estetyczną, ponieważ mogą wpływać na wrażenia wizualne klientów i ochronę produktów.
Zgrzewarka jest rozwiązaniem dla osób prowadzących działalność gastronomiczną, które chcą poprawić jakość swoich usług. Na naszej platformie b2b.intermal.pl znajdziecie szczegółowe informacje o maszynie.
Coraz więcej osób przestawia się na zamawianie jedzenia na domowe imprezy w firmach cateringowych, restauracjach, które dowożą do klienta ciepłe dania na wskazaną godzinę.
Lipiec to dobry moment, bo równo za rok dyrektywa plastikowa znacząco wpłynie na rynek produktów jednorazowych dla gastronomi i firm. Wiele produktów trwale zniknie z obrotu, na ich miejsce pojawią się nowe, które są bardziej ekologiczną alternatywą dla tzw, plastiku.
Jedzenie zamawiane w restauracji na wynos to już niemal codzienność w organizacji domowych czy firmowych imprez, bo pozwala zaoszczędzić czas i daje pewność, że danie będzie nie tylko pyszne, ale po dostarczeniu będzie dobrze wyglądać i nadawać się do podania gościom. W czym zatem tkwi sekret udanego cateringu? W opakowaniach i pakowaniu na wynos.
Frytki – kruche, złociste i aromatyczne – są jednym z najpopularniejszych przysmaków na całym świecie. Nie bylibyśmy sobą, gdybyśmy przy okazji Dnia Frytek nie opowiedzieli o tym, jak to wszystko się zaczęło.
Copyright © 2023 Intermal Opakowania Sp.J. | Projekt: eadesign.pl